AKTUELNO

U ovom incidentu je povređeno preko 20 osoba, a sada su se pojavili i video-snimci iz letelice tokom turbulencija.

Iz Singapur erlajnsa su se oglasili povodom današnjeg incidenta, kada je avion sa 211 putnika doživeo jake turbulencije i prinudno sleteo na Tajland, i saopštili da je na letu poginuo 73-godišnji muškarac iz Velike Britanije a kao uzrok su naveli da je najverovatnije u pitanju srčani udar.

U ovom incidentu je povređeno preko 20 osoba, a sada su se pojavili i video-snimci iz letelice tokom turbulencija.

Foto: Tanjug AP

Na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, pojavio se snimak gde se vidi kako se sve u avionu trese, a nekoliko sekundi kasnije letelica bukvalno "propada" što rezultira ispadanjem hrane i stvari iz prostora za ručni prtljag.

U tom trenutku, jedan čovek bukvalno udara glavom u plafon od siline turbulencije.

Jedan od putnika izjavio je da je avion doživeo "dramatičan pad", što znači da su ljudi koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom "odleteli ka plafonu".

Slike objavljene na društvenim mrežama pokazuju oštećenje plafona kabine, kao i hranu, pribor za jelo i druge krhotine razbacane po podu nakon incidenta.

"Let SK321 Singapur erlajnsa, koji je 20. maja saobraćao od London Hitrou do Singapura, naišao je na ozbiljne turbulencije na ruti. Možemo da potvrdimo da u avionu ima povređenih i jedan smrtni slučaj. Singapur erlajns izražava najdublje saučešće porodici preminulog. Naš prioritet je da pružimo svu moguću pomoć svim putnicima i posadi u avionu. Radimo sa lokalnim vlastima na Tajlandu na pružanju neophodne medicinske pomoći i slanju tima u Bangkok da pruži svaku dodatnu pomoć", saopštili su iz avio-kompanije.

Autor: