AKTUELNO

Ivon se plašila da se više nikada neće probuditi. Kao osoba koja je u veri, pomolila se Bogu, znajući da će otići na nebo čak i ako umre

Taman kada su lekari bili sigurni u svoju odluku, žena se čudom probudila iz kome tri dana pre nego što je trebalo da joj isključe aparate za održavanje života.

Verna hrišćanka, Ivon Sklar, jednog dana se susrela sa neočekivanim događajem u svom životu. Suočila se sa zdravstvenim problemom zbog kojeg se dve nedelje osećala bolesno, ali mu nije pridavala značaj. Mislila je da je to normalno sve dok nije mogla da diše i srušila se.

Ivon je hitno prevezena u bolnicu i tamo su otkrivene komplikacije njene upale pluća. Pogoršalo se do tačke u kojoj je prošla kroz septički šok. Lekari nisu imali izbora nego da je stave u medicinski indukovanu komu pre nego što bude prekasno. Takođe je morala da bude intubirana zbog kritičnog stanja.

- Od šest režnjeva u njenim plućima, četiri su zapravo bila uključena u upalu pluća - seća se njen dr Lo za "CBN".

Testovi su otkrili da se infekcija proširila u njen krvotok i da je Ivon pala u septički šok.

Dr Lo joj je rekao da će Ivon morati da bude intubirana i stavljena u medicinski izazvanu komu kako bi mogli da leče infekciju, ali Ivon to nije prihvatala.

Ivon se plašila da se više nikada neće probuditi. Kao osoba koja je u veri, pomolila se Bogu, znajući da će otići na nebo čak i ako umre.

U međuvremenu, njena prijateljica Dona pokrenula je molitveni skup za Ivon. Svaki dan je dovodila ljude u bolnicu kako bi se molili za njeno izlečenje. Međutim, Ivon i dalje nije bilo bolje tokom narednih dana i nedelja. Dona se na kraju pripremila za najgore.

- Za svaki organ koji je otkazao, postoji približno 20% šanse da ta osoba umre. Dakle, njena pluća su otkazala, srce joj je otkazalo, bubrezi, njen endokrini sistem. U tom trenutku je imala otprilike sedamdeset do osamdeset posto šanse da umre.

Pošto Ivon nije imala blisku porodicu, doktori i prijatelji su se sastali da razmotre mogućnost da joj isključe aparate koji su je održavali u životu.

- Kada ste tako na respiratoru, dan za danom, ovo nije nešto od čega se oporavljate. Ne očekujete to. Pripremila sam se da ona neće preživeti - rekla je Dona.

Zatim, tri dana pre nego što je trebalo da bude isključena sa aparata za održavanje života, Ivon se probudila.

- Nema reči da se opiše kako je to biti u prisustvu Isusa, ljubavi, svetlosti i čistote. Ljubav je nepremostiva, ona je sveobuhvatna. Muzika je bila lepša od bilo kog hora u orkestru. Zvuči kao da stotine hiljada ljudi slave Boga.

Iako je Ivonin oporavak bio dug i težak, ona se uspešno oporavljala, a doktora je bio zapanjen njenim napretkom.

Autor: