AKTUELNO

Dete od 18 meseci ugušilo se u Veneciji plastičnom kapicom od paste za zube.

Tragedija se dogodila u porodičnoj kući u Lidu u trenutku dok je devojčica bila sa majkom. Bio je dovoljan trenutak da dete gurne tubu u usta i da joj plastični deo sleti u dušnik.

Majka navodi da je ćerkicu odvela u kupatilo, međutim, devojčica je u jednom trenutku uzela pastu za zube, stavila je u usta, a potom otkinula plastičnu kapicu.

- Moja ćerka i ja smo bile u kupatilu kako bih joj oprala zube. Pronašla je nov proizvod koji je i dalje imao plastičnu ambalažu, zapečaćenu, ali je zubima uspela da je otkine - rekla je majka Emili.

Roditelji su pokušali da devojčici oslobode disajne puteve, međutim, nisu uspeli, a onda su odjurili u lokalnu bolnicu. Devojčica je potom trebalo da bude prevezena u Padovu, ali je helikopter imao problema pa su čekajući na drugi izgubili dragoceno vreme.

Devojčica je u Padovi odmah priključena na aparat.

- Bila je predugo bez kiseonika. Instrumentima su joj izvukli plastiku koju je progutala. Pitamo se zašto joj odmah to nisu izvukli u Veneciji. Da li tamo nema instrumenata? Molili smo lekare da to urade nekoliko puta - rekla je majka.

Devojčica se čitave noći se borila da preživi. Lekarima je sledećeg jutra bilo jasno da za malenu više nema spasa.

- Bolničari u Veneciji su sat i po vremena pokušavali da joj spasu život. Nisu odustajali. Da su imali mašinu da vide gde je zapela plastika možda bi je spasili - zaključila je majka.

Autor: