AKTUELNO

Muž Kasandre Rejnolds iz Kalifornije, u 41. godini preminuo je od srčanog udara, a na obdukciji je ustanovljeno da je uzrok smrti bila prekomerna upotreba energetskih pića.

Njen suprug je preminuo pre 9 godina, nakon 10 godina braka. Sa njim Kasandra ima troje dece.

Ona kaže da je on radio noćne smene i da je zbog toga pio energetska pića, jer mu je često padala koncentracija i bilo mu je potrebno nešto što bi ga razbudilo.

Nažalost obdukcijom je utvrđeno da je do srčanog udara došlo prekomerna upotreba energetskih pića bila uzrok smrti.

- Bio mi je sve. Moja srodna duša, a sada ga nema - rekla je Kasandra.

Nju je kako je ispričala probudilo gušenje njenog supruga u snu. Spustila ga je na pod i dala mu veštačko disanje, a ubrzo je stigla i hitna pomoć.

- Nisam mogla da verujem svojim očima. Bila sam u panici i šoku jer nisam imala pojma šta se dešava mom suprugu. Videla sam samo da mu lice postaje plavo-sivo i samo sam se molila da preživi. Bio je zdrav, vežbao je svaki dan, mesec dana ranije je išao na sistematski pregled i sve je bilo u redu. Kada smo došli u bolnicu, lekari su mi rekli da mu je nivo šećera u krvi užasno visok i postavljali su mi pitanja o njegovim navikama, da li je imao nekih zdravstvenih problema . ispričala je Aleksandar - kaže Kasandra.

Kasandrin suprug najpre je smešten u bolnicu, ali su joj nekoliko dana kasnije rekli da je moždano mrtav i da mora da odluči da li da ga isključe sa aparata ili da ostane vezan za krevet kao biljka.

- Doktor me je pitao da li je Džon konzumirao energetske napitke. Rekla sam da jeste, po jedan dnevno. Tada mi je objasnio da je dovoljno samo jedno energetsko piće da se poremeti srčani ritam - kaže Kasandra.

Kasandra je, ipak, odlučila da Džona skinu sa aparata, jer je znala da on ne bi želeo tako da živi, pa je ubrzo odvela decu u bolnicu da bi se oprostila sa ocem.

- Bio je sjajan otac i najbolji muž, to što sam ga gledala kako umire je najteža stvar koju sam doživela u životu.

Od smrti svog muža, Kasandra se trudi da podigne svest o posledicama koje energetska pića mogu da izazovu.

- Doktor mi je rekao da ljudi koji ih piju igraju ruski rulet sa svojim životom i to me je zaista pogodilo - tvrdi ona.