AKTUELNO

Mlada devojka se iz noćnog provoda nikada nije vratila kući, a pet dana kasnije, njeno beživotno telo pronađeno je u jarku ispunjenom vodom 40 kilometara od Stoumarketa.

Viktorija Hol (17) iz Velike Britanije pronađena je mrtva pre 24 godine, a njeno ubistvo je sada, posle tolikih godina, napokon rešeno. Tinejdžerka je poslednji put viđena 19. septembra 1999. godine, a prema optužnici, krivac za njenu otmicu i smrt je Stiv Rajt (66).

Mlada devojka se iz noćnog provoda nikada nije vratila kući, a pet dana kasnije, njeno beživotno telo pronađeno je u jarku ispunjenom vodom 40 kilometara od Stoumarketa.

Ovaj 66-godišnjak je takođe optužen za pokušaj otmice u vezi sa odvojenim incidentom u kojem je učestvovala 22-godišnja žena. Policija je saopštila da se to dogodilo noć pre Viktorijinog nestanka.

Foto: Suffolk police

Navodna žrtva je prijavila da joj je muškarac prišao i pratio ju u Felikstouu.

Rajtu je određen pritvor i trebalo bi da se pojavi pred Magistratskim sudom u Ipsviču 3. juna.

Viktorija se vraćala kući iz noćnog kluba Bandbok sa najboljom prijateljicom Gemom Algar u ranim jutarnjim satima kada je nestala.

Drugarica i Viktorija su zastale u obližnjem restoranu kako bi uzele hranu "za poneti" pre nego što su se oprostile u 2.30 ujutru, samo 300 metara od Viktorijine kuće.

Džema je kasnije čula vriske, ali je verovala da se neko petlja.

Njeni roditelji su se probudili sledećeg jutra i shvatili da Viktorija nije došla kući nakon čega su obavestili policiju.

Na žalost, Viktorijino telo je pet dana kasnije, tačnije 24. septembra.

Foto: Suffolk police

Policija Safolka ponovo je otvorila istragu 2019. godine nakon što je dobila sveže informacije o svedocima.

"Krunsko tužilaštvo je ovlastilo policiju Safolka da optuži Stiva Rajta (66) za otmicu i ubistvo Viktorije Hol i pokušaj otmice druge žene u septembru 1999. godine. On će se pojaviti na sudu za prekršaje u Ipsviču 3. juna. Podsećamo sve zainteresovane da je krivični postupak protiv okrivljenog aktivan i da ima pravo na pravično suđenje. Izuzetno je važno da ne bude izveštavanja, komentara ili deljenja informacija na mreži koje bi na bilo koji način mogle štetiti ovim postupcima", rekao je Frenk Ferguson, glavni krunski tužilac za Krunsko tužilaštvo u istočnoj Engleskoj.