AKTUELNO

"To je tužna istina. Telo pripada nestaloj devetogodišnjoj devojčici Valeriji. Naše najdublje saučešće porodici", rekao je u sredu šef policije Karsten Kemf.

Mala Valerija (9), za kojom se tragalo devet dana, pronađena je mrtva u šumskoj oblasti u blizini Debelna.

"To je tužna istina. Telo nađeno u šumi pripada nestaloj devetogodišnjoj devojčici Valeriji. Naše najdublje saučešće porodici", rekao je u sredu šef policije Karsten Kemf.

"Valerija je postala žrtva zločina. Istražujemo slučaj kao ubistvo", dodao je.

Policija je u utorak pronašla telo u blizini grada za koje nisu bili sigurni da li pripada devojčici, ali su kasnije utvrdili da je nažalost početna pretpostavka bila istinita - u pitanju je mala Valerija.

Oko 400 policajaca pretraživalo je šumu u blizini grada, a posle pet sati pretrage, naišli su na užasno otkriće. Telo je pronađeno oko 14.30 časova na samo tri kilometara od kuće Valerijine mame.

Policijska istraga trenutno je fokusirana na krug porodice, objavila je Ingrid Burghart i dodala da još uvek nema osumnjičenih i uhapšenih.

"Prema obdukcionom nalazu, nema dokaza da je devojčica bila žrtva seksualnog zlostavljanja", dodala je Ingrid.

Podsetimo, devojčica, koja je došla iz Ukrajine, sa majkom je živela u Nemačkoj od 2022. godine. Njeni roditelji su razvedeni, a Valerijin otac služi kao vojnik na ukrajinskom frontu.

Mala Valerija nije viđena od ponedeljka, 3. juna, kada je krenula u školu. Ali tamo nikad nije došla.

Autor: Iva Besarabić