AKTUELNO

Devojčica je imala veliku sreću, jer je žbunje ublažilo njen pad sa visine od oko 11 metara i sprečilo da se dogodi nešto gore

Majka petoro dece Nikola K. (41) navodno je bacila svoju 21-mesečnu ćerkicu kroz prozor trećeg sprata u korpi za mačke.

Devojčica je srećom preživela, ali je teško povređena.

Edina L. (26), koja radi kao dostavljač pice u piceriji nedaleko od mesta nesreće, svedočila je uznemirujućoj sceni u ponedeljak u Berlinu.

U ponedeljak oko 12 sati trebalo je da dostavi picu mušteriji i ušla je u auto.

"Čula sam glasan prasak, ali u tom trenutku nisam mislila ništa o tome", ispričala je Edina.

Kada se ubrzo nakon toga vratila sa dostave, pronašla je teško povređenu devojčicu. Pored nje je ležala korpa za mačke.

"Sedela je na podu, sva u krvi i gorko plakala", kaže šokirani svedok.

Foto: Facebook.com

Edina kaže da je prizor bio užasan:

Bilo je krvi na bebinom licu, puno je vrištala. Želela sam da je uzmem u naručje i utešim je. Dvojica muškaraca su već pozvala hitnu pomoć. Jedan od njih joj je rekao da je možda najbolje da ne uzimaju dete iz predostrožnosti i da sačekaju hitnu.

Prema informacijama Bilda, devojčica je u padu slomila ruke i noge. Ipak, imala je veliku sreću, jer je žbunje ublažilo njen pad sa visine od oko 11 metara i sprečilo da se dogodi nešto gore.

Pošto je prozor na četvrtom spratu bio otvoren, istražitelji su pretpostavili da je dete ispalo kroz njega i upali su u stan.

Kada su shvatili da to nije slučaj, najzad su locirali stan majke Nikole K. na trećem spratu, upali unutra i uhapsili je. Žena, koja radi kao čistačica, nije rekla ništa tokom ispitivanja.

"Zbog znakova mentalne bolesti, žena je u utorak smeštena u psihijatrijsku ustanovu zbog sumnje na pokušaj ubistva", rekao je portparol berlinskog javnog tužioca Sebastijan Bihner.

Autor: Snežana Milovanov