AKTUELNO

Doktor koji je pregledao dečaka rekao je policiji da sumnja na zlostavljanje i da je ovo "jedan od najgorih slučajeva koje je video" kao medicinski profesionalac

Kristijan Moniz Rabino (28) iz Las Vegasa osumnjičen je da je ubio jednogodišnjeg sina njegove devojke nakon što ga je doveo u Hitnu pomoć i prijavio da je mališan imao problema sa disanjem.

Rabino je navodno rekao policiji u bolnici da je pozvao Hitnu pomoć jer je Kai Tesoro "imao problema sa disanjem i na kraju, nije više disao", prema policijskom izveštaju.

U bolnici, doktori su otkrili da Kai ima "modrice na glavi" i "prelom nogu", kako prenose američki mediji.

Muškarac se nalazi u istražnom zatvoru gde je zadržan bez kaucije i optužen za ubistvo prvog stepena i dve tačke za zanemarivanje i zlostavljanje dece.

Kako prenosi People, doktor koji je pregledao dečaka rekao je policiji da sumnja na zlostavljanje i da je ovo "jedan od najgorih slučajeva koje je video" kao medicinski profesionalac.

Takođe, policiju je prvo izvestila jedna rođaka o tome da je dečak pao sa kreveta dok ga je kristijan pazio, ali je kasnije rekla da ne može sa sigurnošću da tvrdi i da kaže da li je u pitanju to ili je muškarac zlostavljao dete.

Ona je takođe izjavila policiji da je videla kako je Rabino postao frustriran zbog bebe jer je plakao i što nije mogao sam da hoda, navodi se u policijskom izveštaju. Navodno je rekla policajcima da je bila svedok kako je Rabino navodno protresao Kaija kada ga je iznervirao njegov plač, i da je on "nasilno spustio noge na zemlju“ kako bi pokušao da ga natera da hoda.

Doktori su kasnije utvrdili da je takvo Kristijanovo ophođenje izazvalo prelome obe Kaijeve noge, navodi se u izveštaju.

Porodica Kainog oca oplakivala je gubitak jednogodišnjaka i pokrenula akciju prikupljanja sredstava GoFundMe da pomogne u plaćanju pogrebnih usluga deteta.

"Naša porodica je oduvek verovala da će Kai doneti posebnu vrstu Alohe ovom svetu i svima oko njega. U svojoj smrti on je to uverenje ispunio donacijom svojih organa deci u nevolji. Kai je pravi heroj; njegov Aloha i duh će nastaviti da žive. Kai je bio radosno i živahno dete koje je donosilo ogromnu sreću svima koji su ga poznavali, izazivajući trenutne osmehe onima koje je sreo. Sve što je ikada želeo bila je ljubav.“, napisao je Kaijev deda Stiv Tesoro na postu koji je objavljen na GoFundMe sajtu.

Porodica je rekla da će donacije ići u fond za pomoć u podizanju Kaijeve trogodišnje sestre A'leje.

Kristijanu je sledeće ročište zakazano za 7. avgust.

Autor: Snežana Milovanov