AKTUELNO

Prvo veče obeležili spektakularni nastupi, publika Beer fest proglasila „Beogradskom Coachellom“, prizori NESTVARNI.

Krcato Ušće, žestoka svirka Jarbola, Galije, Dubioza Kolektiva i Love Huntersa i neviđeni delirijum publike– tako se ukratko može opisati atmosfera prve večeri popularnog festivala.

Foto: Promo

A ono što su sinoć uradili momci iz Dubioza kolektiva, uz jaku podršku oko 50 hiljada grla iz publike,teško se može opisati rečima – takav koncert skoro nije viđen na jednom festivalu, dok je bend pokazaoda im ni nakon više od 20 godina rada ne manjka energije!

Tačno u 22 sata Dubioza je izašla na binu spremna da zapali masu, a publika ih je dočekala gromoglasnim višeminutnim ovacijama. Već od starta je bilo jasno da će atmosfera dostići neralnu tačku usijanja, a tokom sat i po vremena, koliko je trajao njihov nastup, publika je bila u potpunom delirijumu: hitovi su se ređali jedan za drugim, a nepregledna masa fanova doživela je neverovatnu ekstazu dok jehipnostisano pratila ovaj nezaboravan nastup o kojem će se još dugo pričati.

Foto: Promo

Kako je to izgledalo pogledajte ovde:

https://www.instagram.com/p/C8c80W1s8ty/

https://www.instagram.com/p/C8c5szwsv-k/

Ništa drugačije nije bilo ni tokom nastupa Galije - publika je sa čuvenim frontmenom Nešom horskizapevala svima dobro poznatu numeru „Uzalud se trudiš“, kojom je bend otpočeo svoj nastup. Ređali suse hitovi „Kotor“, „Digni ruku“ i drugi, dok je iz pesme u pesmu masa bila sve glasnija. Goreli su upaljači imobilni telefoni, pevalo se horski, a kako se i očekivalo, Galija je još jednom odličnom svirkom pokazalazbog čega su jedan od najomiljenijih bendova na ovim prostorima.

Pre Dubioza kolektiva i Galije nastupao je kultni beogradski bend Jarboli, čijom svirkom je i zvanično startovalo ovogodišnje izdanje Belgrade Beer Fest-a. U svom prepoznatljivom stilu, Jarboli su bez mnogo reči, ali odličnom svirkom, pripremili publiku za nastavak ove nezaboravne večeri. Program na glavnoj festivalskoj bini zatvorili su Love Hunters.

Foto: Promo

Jednako frenetično sinoć je bilo i na Electro bini, gde su pred nekoliko hiljada fanova nastupali Timbe, Rahmanee, Vikler MC i Euphoric & Edge MC, kao i na Riff stage-u – od nastupa benda Plus 1 koji jeotvorio program, preko Killo Killo bande, bendova Stomp!, The Bite i kultnog SMF-a koji su zatvoriliprogram na ovoj bini.

Foto: Promo

Belgrade Beer Fest nastavio je u istom ritmu - žestoko i energično: Beogradski sindikat je imao žurku povodom 25. rođendana benda, a tu su i Kanda Kodža i Nebojša, S.A.R.S, beogradski Sunshine i Bojan Ristić House Trumpet bend.

Ulaznice za ostale festivalska dana mogu se nabaviti putem sajta efinity.rs, aplikacije eFinity,na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Moj kiosk objekata širom zemlje.

Foto: Promo

Autor: S.P.