AKTUELNO

Istraga o ubistvu policajca Milutina Lekovića (41) u Igalu, o kojem bruji cela Crna Gora, otišla je korak dalje, pa su sada poznati detalji i kako je došlo do ovog zločina za koji se terete troje albanskih državljana.

Zločin se dogodio posle privođenja Luana Hasanaja (43), koji je bio u društvu majke Nure (67) i starijeg brata Lulzina (49). Leković, granični policajac, je obavio rutinsku kontrolu i kako su troje albanskih državljana bili bez dokumenata, privedeni su u službena kola.

Ništa nije naslućivalo tragediju. Automobil je vozio Milutin, a do njega je sedeo kolega Aleksandar Kilibarda, a iza njih Albanci koji su na albanskom razgovarali sve do časa dok, kako se sumnja, Luan Hasanaj iz kese nije uzeo oružje i upucao u potiljak Lekovića. Istragom se došlo do saznanja i da je kesa iz koje je Luan izvadio pištolj bila kod njegove majke.

Nastao je haos. Kilibarda je brzo reagovao, skočio na Luana, nastalo je rvanje. Luan je u naletu okrenuo pištolj ka policajcu, ali pištolj se zaglavio.

Foto: E-Stock/Petar Jovanović

Troje privedenih je uspelo da pobegne iz vozila dok je Aleksandar pokušavao da pomogne teško ranjenom Milutinu, kome, nažalost, nije bilo spasa. Nekoliko sati kasnije uhapšeni su u Sutorinskom polju, dok su pokušavali da pobegnu u Hrvatsku.

Kada ih je policija opkolila, Luan je ponovo potegao oružje i ispalio šaržer u automobil, ne reagujući na upozorenja. Policija je uzvratila i tada je ubica pogođen u ruku. Nakon toga su svi članovi porodice uhapšeni, i njima je određeno policijsko zadržavanje od 72 sata.

Ovo im nije prvo ubistvo. Iz policije je zvanično saopšteno da Albanija potražuje Luana i Lulzina zbog ubistva s umišljajem i nedozvoljenog držanja oružja, odnosno pokušaja ubistva, dok je za njihovom majkom raspisana nacionalna poternica zbog pretnji.

Njih troje u ponedeljak pred višim državnim tužiocem Milošem Šoškićem nisu hteli da govore o ubistvu policajca već su tvrdili da ne znaju ništa o tome.

#Crna Gora

#Policajci

#Ubistvo

'