AKTUELNO

"Trazamo se na svaki šum, svaku škripu vratima, život je ovde postao nepodnošljiv", kažu Malčani.

Ne postoji čovek u Malči koji ovih dana ne strahuje. Potraga za Ninoslavom Jovanovićem je jača nego ikada, ali meštani ovog niškog sele već danima ne spavaju. Iako su navikli da žive u strahu od Berberina, njihova svakodnevnica se promenila onog trenutka kada je Ninoslav treći put izašao iz zatvora.

- Svi smo uplašeni. Sada više nego ikada jer u selu kruži priča da se krije ovde u našem kraju - rekao je Dragan iz Malče. - Kada smo čuli da je izašao iz zatvora po treći put već je nastala panika. Svi roditelji su se brzo organizovali i svoju decu su pratili u i iz škole. Sve devojčice koje su imale dugu kosu su ošišane iz straha da ih napadne i siluje. On nije čovek, on je zver.

Od dana kada je Monika Karimanović pronađena, a Malčanski berberin utekao policiji, stanovnici sela gotovo da i ne spavaju.

- Trazamo se na svaki šum, svaku škripu vratima, život je ovde postao nepodnošljiv - jadali su se meštani našem dopisniku. - Mladi i stari u selu trpe veliki pritisak i jedva čekaju trenutak kada će biti uhvaćen.

Na ulici u Malči ispred jedne trošne kuće zatekli smo komšinicu Malčanskog berberina.

- Iako sam stara plašim se. Zaključam se u kuću - rekla nam je Srbijanak Nikolić .

#Malčanski berberin

#Ninoslav Jovanović

'