AKTUELNO

Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju, navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je ubijen u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju sa više hitaca iz pištolja. Dva mladića sa kapuljačama na glavi i hirurškim maskama preko lica ušla su u restoran na benzinskoj pumpi u Rušnju, u kojem je Radošević sedeo i pio kafu i jedna od njih je iz kese izvukao pištolj i zapucao. Kada je Radošević pao na pod, prišao mu je i overio ga pucnjem u glavu. U restoranu je u tim momentima bilo još ljudi.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Srbije

Maloletnoj devojci, koja je u subotu takođe uhapšena u "štek" stanu na Novom Beogradu zajedno sa dvojicom osumnjičenih za ubistvo, određen je pritvor. Ona je 2006. godište i Više tužilaštvo u Beogradu je tereti za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Bivši pomoćnik načelnika UKP Dejan Radenković istakao je da je u pitanju čovek koji je oduvek bio povezivan sa kriminalom, i važio je za nekoga koji se držao, kriminalnih kodeksa i principa.

- Bio je jako poznat u tom kriminalnom miljeu. Imao je nekih nesuglasica sa ljudima koji su bili optuženi pred Specijalnim sudom, jer nije želeo da se odrekne jednog čoveka koga je od ranije poznavao - rekao je Radenković.

Foto: TV Pink Printscreen

On je bio označen kao vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila krađom vozila, otkriva Radenković:

- Bavio se krađom, prodajom, pa vraćanjem vozila u vreme kada je to bio unosan posao. Bio je hapšen, ali koliko znam, nikada nije posuđen za ova krivična dela, već za pokušaje iznude - dodao je Radenković.

- U poslednje vreme je pokušavao da normalizuje život, opsesija su mu bili luksuzni automobili - dodao je Radenković potom.

Radenković ističe da su pojedini navodi u novinama netačni kada se govori o klanovima, kao i potencijalnom klanu u kom se Eskobar nalazio. Klanova je dosta, kao i njihovih podvrsta, kaže on.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vozilo koje se nalazilo, odnosno koje je pronađeno kod Belivuka i Miljkovića je Eskobar prodao jednom čoveku u Krnjači, a oni su ga oteli od čoveka koji je automobil kupio od Eskobara - rekao je Radenković.

Novinar Tanjuga Darko Jevtić istakao je da su ubice napravile mnogo grešaka, iako je ubistvo delovalo kao profesionalno.

- Ostalo je dosta tragova, automobil nije potpuno izgoreo. Čoveku je pala maska, a on je već imao dosije - dodao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, sve što je urađeno, definitivno jeste neprofesionalno.

Pomenuta uhapšena maloletna devojka je, pretpostavlja se, verovatno iznajmila "štek" stan, ali to će biti utvrđeno istragom.

- Prvo je ona uhapšena, odnosno izvedena iz stana, a onda su oni pali - rekao je Jevtić.

Autor: