AKTUELNO

Iz Tužilaštva je potvrđeno da su privedene tri osobe, te da je jednoj pružena lekarska pomoć jer je prilikom hapšenja zadobila lakše povrede

Tri osobe uhapšene su u velikoj policijskoj akciji u Piranu u Sloveniji, a među uhapšenima su i navodni pripadnici "kavačkog klana", Dušan Đ. i Stefan B., koji se sumnjiče da su u Ljubljani početkom prošle godine likvidirali Igora Mančića, a sumnjiče se za ubistva i drugih pripadnika "škaljarskog klana".

Policija je prilikom hapšenja morala da upotrebi sredstva prinude, a jedna osoba je povređena i potrebna joj je lekarska pomoć.

Kako javlja 24ur, veruje se da su pripadnici kavačkog i supraničkog škaljarskog klana planirali likvidacije u Sloveniji, ali im je slovenačka policija osujetila planove.

"U interesu istrage i zaštite ličnih podataka, možemo samo potvrditi da je ljubljanska kriminalistička policija, u saradnji sa drugim policijom i upravama i jedinicama na području Portoroža, sprovodila mere u okviru istrage protiv krivično gonjeno krivično delo u režiji nadležnog državnog tužilaštva“, naveli su iz PU Ljubljana. Policija je, prema pisanju Primorskih novica, zatvorila Belokrišku cestu u Piranu.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da su privedene tri osobe, te da je jednoj pružena lekarska pomoć jer je prilikom hapšenja zadobila lakše povrede.

"Pri tome potvrđujemo da prilikom hapšenja nije korišćeno vatreno oružje i da bezbednost drugih lica nije bila ugrožena niti da niko drugi nije povređen", objasnili su iz Tužilaštva.

Rekli su da zbog istrage koja je u toku ne mogu da iznose više detalja.

Autor: Snežana Milovanov