AKTUELNO

U novoj epizodi emisije "Rijaliti rešetanje" Joca novinar ugostio je Jelenu, Anitinu advokaticu, koja je otkrila koja je procedura za njen raskid braka sa Matorom!

U novoj epizodi emisije "Rijaliti rešetanje" voditelj Joca novinar posetio je Jelenu, advokaticu aktuelne učesnice "Elite", Anite Stanojlović. Ona je govorila o razvodu Anite i Jovane Tomić Matore, kao i da li postoji mogućnost da dođe do modele imovine, tačnije zarađenih honorara.

- Koliko je sve to legitimno? Koliko taj zakon važi u Srbiji? - upitao je Joca.

Foto: TV Pink Printscreen

- Anita i Jovana su zaključile partnerstvo osoba istog pola, u skladu sa zakonom Crne Gore, mi taj zakon nemamo, samim tim takva vrsta zajednice u našem pravnom sisteu nije prepoznata, ni dozvoljena. Imovina koju su one stekle, to su honorari koje zarađuju, one bi to mogle da ostvaruju pred sudom Crne Gore, u postupku deobe imovine stečene u životnom partnerstvu osobe istog pola. Spekulisalo se da će Anita da koristi, ali to je jednako, ako Anita ima 50% pravo na honorare koje je Matora zaradila, tako isto i Matora ima pravo. Jovana je mogla u Crnoj Gori, pažljivo sam analizirala zakon, mogla je da podnese tužbu u kojoj ističe da je Anita motivisana interesom ušla u tu životnu zajednicu i da se brak poništio kao da nikad nije postojao. Onda se postavlja pitanje koliko je osnovano to što govori - rekla je Jelena, Anitina advokatica, koja je nakon toga govorila o procesu prekida istopolne zajednice:

- Kad izađe razgovaraćemo o tome. Mi do sad nismo dobili nijedan akt o kom Jovana traži razvod te zajednice.

Foto: TV Pink Printscreen

U video-prilogu na početku teksta pogledajte ceo intervju!

Autor: A. N.