AKTUELNO

Studentski grad na Novom Beogradu biće proširen za još jedan objekat, a biće rekonstruisani i postojeći blokovi. To znači da će biti još ukupno 2.800 novih mesta, i to u novom objektu smestiće se oko 1.000 studenata, dok će se dogradnjom proširiti kapaciteti za oko 1.800 akademaca.

Beogradski Sekretarijat za urbanizam objavio je rani javni uvid u elaborat Plana detaljne regulacije bloka 4 i dela bloka 34 na Novom Beogradu. Planom je obuhvaćena površina od 23,3 hektara, kao i da je planirana izgradnja novog stambenog objekta u centralnom delu bloka 4, odnosno Studentskog grada, ali i rekonstrukcija i dogradnja postojećeg vrtića.

Planom je obuhvaćen deo teritorije opštine Novi Beograd – Blok 4 i deo Bloka 34 do Studentske ulice, površine oko 23,3 hektara.

Planirano je da novi studentski dom za 1.000 studenata bude bruto građevinske površine od 24.500 kvadrata.

Kada je reč o predškolskoj ustanovi, navodi se da je potrebno obezbediti kapacitete za 374 dece, pa da je „postojeći objekat predškolske ustanove moguće rekonstruisati i dograditi ili srušiti i izgraditi novi prema pravilima uređenja i izgradnje koja će biti definisana u okviru Nacrta Plana“. U elaboratu se navodi i da se na obuhvaćenom prostoru nalazi i parcela nešto veća od 12.000 kvadrata planirana za izgradnju osnovne škole.

Rani javni uvid trajaće do 27. maja, a zainteresovani mogu u tom periodu da iznesu svoja mišljenja na planirana rešenja u pisanoj formi i dostave ih Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove Beograd.

Autor: