AKTUELNO

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na otvaranju najvećeg događaja Rotari konvencije u Singapuru i učestvovao na forumu za međudržavnu saradnju.

Na forumu je potpisao nekoliko sporazuma o saradnji između distrikta Srbija i Crna Gora i distrikta Južna Afrika, Bocvana, Mozambik i Esvatini.

Radojičić:

Ovi potpisani sporazumi omogućavaju unapređenje i proširenje međunarodne saradnje u oblasti školstva, zdravstva, ekologije, kulture, ljudskih prava, kao i promocije mira u svetu. Ovo je za naš distrikt još jedan korak u međunarodnoj saradnji kojom se otvaraju vrata za projekte sa klubovima iz Afrike.

Najveći rotarijanski događaj u Singapuru je okupio blizu 20.000 rotarijanaca iz celog sveta. Distrikt Srbija i Crna Gora je predstavljen kao jedan od distrikata koji ima mirovne klubove i to kroz učešće rotaraktovke Tijane Ristić koja je bila učesnik panela koji se bavio ovom temom.

Pored guvernera Radojičića, delegaciju su činili: PDG Ljiljana Lainović, DGE Vladan Mijailović, DGN Veliša Stamatović, DGEC Lola Stanić, član RC Beograd Vračar Ivan Đorđević, RPFC Tijana Ristić, DRR Mirko Stojković i CR Dragana Dojčinović.

Autor: P. J.