AKTUELNO

Voditeljka Jovana Jeremić jutros je u okviru Novog vikend jutra sa svojim sagovornicima govorili o problemu lažnih taksista u Novom Sadu.

Boško Vukojević direktor Privredne taksi komore ističe da se pre emisije informisao o problemu u Novom Sadu i da je, kako je napomenuo trenutno mnogo veći problem u Beogradu.

- U Beogradu nema komunalnih brojeva. Oni se lako oduzimaju, što nije u skladu sa samom gradskom odlukom grada Novog Sada. Ne može to posle dan, već postoji rok od osam dana. Brojevi se oduzimaju brzo. Upoznat sam sa ovim, i svi na teritoriji Srbije treba isto da poštuju zakon - rekao je potom.

Foto: TV Pink Printscreen

Novi Sad je jedan od organizovanijih gradova, i tamo je nelegalni prevoz na nivou statističke greške, dok je to u Beogradu javašluk bez presedana.

Taksista Draško Knežević ističe da je u Novom Sadu lakše dobiti infarkt nego komunalni broj.

- On je važan da biste mogli da obavljate taksi delatnost. Pojedini dobijaju 300 komunalnih brojeva... Kao pojedinci, to je teže...

Foto: TV Pink Printscreen

- Taksisti sa mnogo komunalnih brojeva uzimaju kredit, sobijaju subvencije... I oni rentiraju vozila. Ja sam imao sreću, u mom udruženju, čivek je imao višak komunalnih brojeva. Dao mi je broj da koristim do 1. septe,bra bez naknade. Ja sam produžio registraciju, i sve - rekao je potom.

Autor: Dubravka Bošković