AKTUELNO

Voditeljka Jovana Jeremić jutros je u okviru Jutra sa dušom ugostila eminentne goste koji su u okviru rubrike "Press pretres" govorili o najnovijim dešavanjima u zemlji i svetu.

Veljko Jovanović čestitao je Svim Srbima Vidovdan, poslavši poruku podrške našem narodu u Crnoj Gori, RS, i na Kosovu i metohiji.

- Danas je dan kada Srbi treba da deluju kao jedan, da pruže ruku jedan drugom. Ovo je datum koji ima veliku težinu za naš narod, počev od Kosovskog boja, Oatentata na Franca Ferdinanda. Ovaj datum se dosta koristio i za neke ne lepe stvari. Ali nadam se da će u bliskoj budućnosti ovaj datum simbolizovati samo lepe stvari - rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Stevica Deđanski navodi da nema ništa protiv toga da se pravi i propaganda na današnji dan.

- Samo nacionalna da bude. Godinama se u školama malo učilo, od 2000. se to izbacilo. Sve što je trebalo da čini posebnom omladinu. Terali su nas da se stidimo. Imali smo Tadića kojis e izvinjavao za sve živo - rekao je Deđanski.

Oni se ponose što je predsednik izručen, naveo je.

- Treba da budemo ponosni što obeležavamo datume stradanja. bitne datume, vratili smo na pijedestal heroje sa Košara. To su bitne stvari - dodao je Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Srđan Barac kaže da kultura sećanja na Vidovdan dugo nije isticana, međutim, to više nije slučaj.

- Svaki dan treba da bude Vidovdan, i da se ističu naše crvene linije - rekao je potom.

Autor: Dubravka Bošković