AKTUELNO

Miloš Jevremović, žandarm koji je neutralisao vehabijskog teroristu ispred izraelske ambasade, otvorio je dušu o terorističkom napadu i ranjavanju prilikom akcije likvidacije ekstremiste.

Miloš Jevremović, žandarm i srpski junak koga slavi cela nacija zbog herojskog i hrabrosti koju je pokazao, iako je upucan samostrelom, rekao je za Informer da se osećao jako emotivno kada je izašao iz bolnice, pa se zahvalio svima na podršci.

- Osećam se sve bolje i bolje iz dana u dan i biće to sve u redu. Mislim da svi trebamo da budemo pozitivni u životu. Osećao sam se jako emotivno izašao sam iz bolnice iz tog stresa, zahvaljujem se ministru Dačiću i želim da se politički ogradm, ali zahvaljujem Aleksandru Vučiću i zahvaljujem lekarima koji su me operisali, ali i izraelskom ambasadoru. Ovo su jako stresne i emotivne situacije za svakoga, pa i za moju porodicu - rekao je Jevremović.

On se priseća i kobnog dana kada je zadobio hitac u vrat.

- Ne smem da pričam o svim detaljima koji su se desili te subote. Nije mi se nikada ovako desilo tokom karijere i nadam se da se neće dogoditi nikada nikome, ja sam uvek radio svoj posao na najbolji način. Prošao sam veliku obuku, ali hvala Bogu što se tako sve izdešavalo. Prva asocijacija na onaj dan mi je zbrinjavanje u Urgentni centar. Imao sam rizičan zahvat, ali hvala doktorima što su ovako reagovali. Mi moramo da smo uvek na oprezu, ne mogu da kažem da sam primetio da je sumnjim, svako mi prilazi da me pitane nešto. Postao mi je drugi put sumnjiv kad se vratio i tada sam dobio hitac - objasnio je Jevremović.

Jevremović kaže i da je fokus ključ, ali i objašnjava reakciju porodice na događaj.

- Morate da budete fokusirani kada se borite za svoj život i hvala Bogu da se to tako dešavalo. Bio sam u nekom polusedećem stavu nakon hica i ipak je to hitac u vrat. Imam dvoje dece, sina i ćerku. Veoma emotivno je izgledao susret sa porodicom. Sin mi ima 2 godine, a voleo bih da i on bude policajac i da radi u skladu sa zakonom. Nažalost, porodica je saznala iz medija šta se dešava - kazao je on.

Autor: Iva Besarabić