AKTUELNO

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović nakon što je primio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena u Predsedništvu Srbije, rekao je da hrabrost dolazi u mnogim oblicima, kao i da priznanje koje je dobio nosi duboko značenje, ne samo njemu već, kako je naveo, svim pripadnicima Žandarmerije i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

"Hrabrost nije samo osobina pojedinca, već i odraz snage i podrške zajednice koja stoji iza njega", rekao je Jevremović.

On je zahvalio porodici, predsedniku države, resornom ministru, svojim kolegama, lekarima i medicinskim radnicima koji su bili uz njega tokom oporavka i pružali mu podršku.

"Hrabrost, požrtvovanost i predanost su osobine koje ću nositi sa sobom i u budućnosti, nastojeći da budem dostojan ovog priznanja. Na kraju želim da poručim svima da hrabrost dolazi u mnogim oblicima i da svaki čin hrabrosti, ma koliko se činio malim, može da ima ogroman uticaj. Hrabrost je u svakome od nas i zajedno možemo da gradimo bolju i sigurniju budućnost", zaključio je Jevremović.

Jevremović je povređen 29. juna u terorističkom napadu ispred ambasade Izraela u Beogradu, kada je pogođen iz samostrela u vrat.

Autor: Marija Radić