AKTUELNO

Pripadnik Žandarmerije, Miloš Jevremović, ranjen je u terorističkom napadu ispred izraelske ambasade na Dedinju 30. juna. Napadač, vehabija Miloš Žujović, poznat i kao Salahudin, upucao ga je samostrelom. Jevremović je Žujovića u samoodbrani upucao vatrenim oružjem, a on je, od posledica ranjavanja preminuo.

Jevremović je operisan u Kliničkom centru Srbije i oporavlja se.

Teroristički napad kroz brojke

Dva dana pre terorističkog napada, Besa (supruga Miloša Žujovića) napustila zemlju 6.900 dinara terorista platio samostrel u prodavnici u Zemunu 4 godine je bio vehabija 3 osobe uhapšene zbog povezanosti sa napadom Saučesnici Opsežnom akcijom policije, uhapšene su osobe za koje se sumnja da su umešani u planiranje ovog napada.

Do sada je uhapšen Igor Despotović, potom Kemal Begović, a u akciji je uhvaćen i Haris Šundo, državljanin BiH koji nema boravak u Srbiji i biće mu izrečena mera udaljena iz Srbije.

- Sprovedena je široka akcija saslušanja, pritvaranja a u dva slučaja je određen pritovr. Reč o Igoru Despotoviću koji je uhapšen u Beogradu a pritvor je određen Kemalu Begoviću, prilikom pretresa u Novom Pazaru. Njemu je oduzet prsluk sa zastavom tzv. Islamske države na leđima - rekao je juče Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova.

"Biće još hapšenja"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na Tv Prva juče istakao je juče da Srbija neće imati toleranciju za terorizam.

- Posle jučerašnjeg napada na žandarma nastavljamo da radimo, biće još hapšenja, proveravamo povezanost svih lica i najveći deo rešićemo do utorka - rekao je danas u gostovanju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Saslušana žena teroriste

Podsećanja radi, supruga vehabije Žujovića, Besa Žujović, napustila je zemlju nedavno i otišla u Plav, gde joj živi porodica. Ona je u izjavi za crnogorsku policiju rekla da joj je, pre napada, Žujović uputio poruku.

- Juče je cnogorska policija obavila razgovor sa Besom Žujović, devojačko Hadžović, i ona je u izjavi stavila tačku na sva ova pitanja, to je izjava data u crnogorskoj policiji. Ona kaže ovako, a setićete se da je teroristički akt bio oko 11 sati, kaže da je bila u Plavu sa svojim sinom: "U 11.15 sam videla da mi je stigla poruka na Vocapu, koja mi je stigla u 15 do 11, videla sam video-snimak da je Miloš bio u nekom autobusu, da peva nešto na ruskom jeziku i kaže da ide u raj. Rekao mi je da ga taj autobus vodi u dženet - ispričao je ministar Dačić.

Usledila su još dva snimka radiklanih islamista, a onda je o napadu saznala iz medija, tvrdi Besa.

Autor: Dubravka Bošković