AKTUELNO

Sofija se godinama pridržava svojih dnevnih rutina kada je u pitanju fizička aktivnost, ali i ishrana, a budi se rano ujutru.

Glumica Sofija Loren, pre pet dana proslavila je svoj 90. rođendan. Društvenim mrežama kruže snimci sa slavlja koje je bilo spektakularno.

Dok su zvanice aplaudirale, glumica je sedelo i oduševljeno tapšala kada je stigla raskošna torta na nekoliko spratova.

Za ovu priliku, glumica je izabrala dvodelni beli kostim, sa srebrnim detaljima.

Glumica izgleda veoma dobro, zadovoljno i srećno, a kako je jednom otkrila ključ za to su tri aspekta njenog života.


Prvo, vaš um – snaga uma je njen neiscrpan izvor inspiracije i vitalnosti. Svestrana i talentovana, Sofija je uvijek negovala svoj intelekt, dopuštajući mu da cveta i bude neiscrpan izvor kreativnosti.

Drugo, talenat – njen izuzetni glumački talenat i umetnički izražaj duboko su obieležili njenu karijeru i ličnost, a taj unutarnji sjaj se prelio i na njen fizički izgled.

Treće, životna kreativnost – kroz svaku godinu svog života, Sofija Loren je živela kreativno i slobodno, prateći svoje strasti i sanjajući velike snove.

Lepotu je nasledila od svoje majke

Kada se osvrne unazad, oduvek je osećala da je nasledila lepotu od svoje majke, koju je smatrala najljepšom ženom na svetu.

“Poput Grete Garbo,” reči su kojima opisuje majčin izgled. Iako je bila svrstana u red najljepših žena sveta, Sofija Loren skromno ističe da je daleko od savršenstva. Njena posebnost i neobičnost ulepšavale su je, jer poput lutke nije posedovala klasičnu lepotu. Ipak, oduvek je verovala da je prelepa, jer su je ljudi oko nje neprestano obasipali takvim komplimentima. Jer, ništa ne ulepšava ženu više od njene vere da jeste lepa.

Njen pristup lepoti i samopouzdanje predstavljaju inspirativan podsetnik da prava lepota dolazi iznutra, prožeta verom u sopstvenu jedinstvenost i autentičnost. Kroz godine, Sofija Loren je zasijala kao svetionik lepote, isijavajući čaroliju koja će zauvek ostati uklesana u pamćenju njenih obožavalaca širom sveta.

Sofija Loren kaže da su joj ljubav prema životu, špagete i kupka sa maslinovim uljem, glavni saveznici za dobar, mladolik izgled. Celog života je vodila računa o sebi, hranila se zdravo i živela u skladu sa prirodom.

Jutarnja rutina Sofije Loren

Sofija kaže da je za njenu vitalnost važno rano buđenje, oko pet ujutru, kada odlazi u šetnju. Park u blizini njene kuće postao je njen očaravajući kutak za razmišljanje.

– Uvek se rano budim, oko pet ujutru, a prvih sat vremena posvetim šetnji. Znam da uvek možete naći dovoljno dobro opravdanje da ne vežbate, jer ih i ja na dnevnoj osnovi nađem bar pet, ali ne odustajem. Sebe motivišem rečima da će sav dugogodišnji trud otići bestraga, ako se predam i popustim. Dok šetam parkom u blizini moje kuće uvek mislim: “Možda će se iza narednog ugla ispred mene pojaviti nešto lepo” – ističe glumica.

Njena ishrana bazira se na svežem povrću, testeninama i crnom vinu.

Doručak je lagan, ručak obilan, a večeru često preskače.

– Dan započinjem laganim doručkom, najčešće mafinima uz koje nikada ne pijem kafu. Nešto kasnije pojedem lagani sendvič, a gledam da mi ručak bude obilan. Obično su na meniju testenina, piletina, salata i voće. Retko večeram. Znate, ja sam Italijanka i mislim da su za moj izgled, pre svega, zaslužne špagete koje redovno jedem – objasnila je jedna od najljepših žena sveta.

Ipak, njen izgled i blistava koža nisu samo posledica spoljašnjih rituala, već i dubokog unutrašnjeg balansa.

Kroz sjajan osmeh, diva otkriva ključni sastojak svog šarma – pozitivan stav. Njena prepoznatljiva aura pozitivnosti predstavlja nezamenljivu tajnu njenog izgleda, dok retko dozvoljava da je obuzmu tuga ili melanholična raspoloženja. Njena unutrašnja svetlost blista, stvarajući nevidljivu ali neprocenjivu nit koja oplemenjuje svaki trenutak njenog života.

– Ključ je u pozitivnom stavu, a ja sam neko ko uvek razmišlja pozitivno i retko kada sam u nekom tužnom ili melanholičnom raspoloženju. Osim šetnje radim i blago istezanje kod kuće, a u krevet idem oko osam uveče – otkrila je glumica jednom prilikom.

Autor: Snežana Milovanov