AKTUELNO

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz uspeo je da osvoji Rolan Garos, pošto je u velikom finalu slavio protiv Aleksandra Zvereva sa 3:2, po setovima 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2, čime je došao i do svoje treće Grend slem titule u karijeri, ali tako je i uticao na Novaka Đokovića!

Alkarazu je ovo prvi trofej na Rolan Garosu u karijeri, a treći ukupno, pošto je ranije osvajao Vimbldon i Ju-Es Open, dok je sada pokorio i Francusku, iako ima tek 21 godinu.

Međutim, ova titula je naravno značajna njemu, dok ima uticaja i na Novaka Đokovića, koji će sada dodatno pasti na ATP listi, koja izlazi već u ponedeljak, 10. juna.

Naime, nakon osvajanja trofeja na Rolan Garosu, Karlos Alkaraz se popeo na drugo mesto, gde ima oko 1.000 bodova manje od Janika Sinera.

Takođe, on ima i 220 bodova više od Novaka Đokovića, koji je trenutno treći na svetu. Ipak, ono što može dodatno da zabrine Novaka Đokovića jeste i činjenica da zbog povrede propušta Vimbldon, pa će eventualne Olimpijske igre dočekati izuzetno nisko rangiran, pošto su prve procene da bi u Pariz otišao sa petog mesta.