AKTUELNO

Vitezovi Srbije i Srpske pokazali su na delu hrabrost, snagu, čojstvo i bratsku ljubav. Prvenstvo Republike Srpske i Srbije u viteškim igrama održano je premijerno u opštini Ugljevik koja je uz sportsko udruženje ’’RUDAR – TAG’’ bila domaćin ovog sportskog spektakla.

Debitantsko prvenstvo viteških sportova između Srpske i Srbije došlo je nedelju dana nakon Prvog Svesrpskog sabora koji je održan u Beogradu gde smo videli i doživeli demonstraciju prijateljstva, ekonomskog, kulturnog, sportskog povezivanja, značajnog za budućnost svih Srba, ma gde živeli. Istim principima vodile su se i reprezentacije Republike Srpske i Srbije u viteškim igrama koje su pokazale nesporno jedinstvo i rodile novu sjajnu sportsku saradnju.

Foto: Foto: SU ’’RUDAR – TAG’’ Ugljevik (Jovana Zekić)

Kroz jedinstvene sportske discipline u sudaru šest ekipa: SU Svilajnac, SU Koceljeva, SU Beograd, SU Nevesinje, SU Gacko i SU Ugljevik. Do naslova šampiona u nadvlačenju konopca Prvog prvenstva "Viteških igara” (Republika Srpska – Republika Srbija) stigli su momci iz Koceljeva (Srbija) i nagrade od 1500 konvertibilnih maraka koje je najboljima uručio načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Drugoplasira je bila ekipa domaćina "Rudar Tag" kojoj je uručeno 700 KM dok je treće mesto osvojio tim iz Svilajnca (Srbija) i nagradu od 400 KM.

Foto: Foto: SU ’’RUDAR – TAG’’ Ugljevik (Jovana Zekić)

Nikola Ilić iz Koceljeve bio je najbolji takmičar u obaranju ruke, drugoplasirani je bio takmičar Mladen Živuljević iz Svilajnca, a trćeplasirani u ovoj disciplini bio je Milan Golubović iz domaćeg "Rudara Tag".

“ Održali smo Prvenstvo viteških igara u kome snaga, timski rad i zajedništvo pobeđuju i gde su važnosti timskog duha, podrške i strategije na najvišem nivou. Kroz ovu jednostavnu igru učimo lekcije o zajedništvu i snazi i prijateljstvu, fej pleju. To i jeste duh sporta i to treba da nam bude putokaz kroz život dok stvaramo nezaboravne trenutke uz starinsku igru koja nikada ne gubi svoj čar. Ovo takmičenje kod Srba ima dugu tradiciju, a posebno nas raduje učešće najmlađih u samom takmičenju. Na početku smo sjajne sportske priče i saradnje, zahvaljujemo se braći iz Srbije i idemo dalje zajednički u nove pobede” – rekao je Milorad Jugović tehnički rukovodilac sportskog udruženja ’’RUDAR – TAG’’ Ugljevik.

Foto: Foto: SU ’’RUDAR – TAG’’ Ugljevik (Jovana Zekić)

Nakon samog takmičenja održana je skupština članova konopaških klubova iz Republike Srpske na kojoj je za predsednika Konopaškog saveza BiH izabran Velimir Đorđević, kao i članovi Upravnog odbora. Podršku u daljem radu i razvoju ovog saveza kao i od samog početka imaće kao i do sada u “Tug of War” saveza Srbije.

“Ovo su druženja i događaji koji se nikada ne zaboravljaju, koji šire i produbljuju prijateljstvo i naše bratstvo. Viteške igre nas čine jačim, kompaktnijim, otvaraju nove vidike, usmeravaju nas na to da budemo jedinstveni, da gradimo samopoštovanje, samokontrolu, ali i iskrenost prema sebi i drugima. Zahvaljujemo se našim domaćinima, selekciji Republike Srpske, Opštini Ugljevik i sportskom udruženju ’’RUDAR – TAG’’ na izuzetnom gostoprimstvu, na fer plej takmičenju, na ljubavi, volji, želji i organizaciji ovog prvenstva koje je bilo premijerno i koje je pečat jednog novog zajedničkog delovanja koje je viteško i koje je sjajan primer mladima da se okupljaju, druže, sarađuju i grade dobre zajedničke živote” – zaključio je predstavnik “Tug of War” saveza Srbije Uroš Radomirović.

Autor: Dalibor Stankov