AKTUELNO

Španski teniser Karlos Alkaras pobedio je Tomija Pola sa 3-1 u setovima i plasirao se u polufinale Vimbldona.

Karlos Alkaras je rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 pobedio Tomija Pola u četvrtfinalu Vimbldona i u narednom meču igraće protiv Danila Medvedeva koji je savladao prvog igrača sveta Janika Sinera.

Alkarasu će ovo biti drugo uzastopno polufinale Vimbldona, pošto je igrao i prošle godine, što je i logično jer je osvojio titulu pobedivši Novaka Đokovića u finalu prestižnog Grend slema.

Interesantno, ali je Alkaras 2023. godine u polufinalu pobedio upravo Danila Medvedeva, svog narednog polufinalnog protivnika...

Ceo meč je trajao tri sata i 10 minuta, a prvi set je bio dug sat vremena i 12 minuta i pokazao nam je kakvu dramu možemo da gledamo u Londonu.

Upravo taj prvi set je pripao Tomiju Polu i to posle velike drame rezultatom 7:5, ali se retko ko usudio da pomisli da je to bilo sve što je Pol imao da prikaže.

Videli smo da je Alkaras rano došao do brejka, ali mu je Pol momentalno vratio i onda se igralo gem po gem, poen po poen do kraja prvog seta, a u jednom gemu smo videli čak 24 poena!

Preko sat vremena (sat i 12 minuta tačnije) trajao je ovaj prvi set koji je brejkom okončao Tomi Pol u svoju korist, 7:5. Pol je odlično startovao i naredni set, osvojio servis-gem, napravio brejk, a onda...

"Bum, tras, Alkaras" – momentalno je brejk vraćen, 2:1, da bi potom nastavio Alkaras dalje istim tempom i rezultatom 6:4 dolazi do poravnanja.

U naredna dva gema je Alkaras dozvolio Polu ukupno četiri osvojena gema. Prava dominacija šampionskog igrača kakav je Alkaras.

Čak 28 brejk šansi je sebi stvorio aktuelni šampion Vimbldona, prilično je opala energija Polu i samim tim se videlo da neće moći da isprati igru do kraja.

Alkaras je znao kako to da iskoristi. Svakim novim gemom lomio je Amerikanca i onda ga na kraju slomio i preokretom došao do polufinala!

Autor: Dalibor Stankov