AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa predsednikom PEAK korporacije Šu Đingnanom u Beogradu i drugim rukovodiocima kineskih i srpskih društveno odgovornih kompanija.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost kompaniji PEAK, sponzoru olimpijskog tima Srbije, jer prepoznaje značaj i kvalitet srpskog sporta i ceni i visoko vrednuje srpske sportiste.

Foto: Privatna arhiva

Predsednik PEAK korporacije Šu Đingnan istakao je da PEAK posluje u vodećim zemljama BRIKS-a, poput Brazila i da mu je posebno važna saradnja sa Republikom Srbijom, te da je zahvalan liderima Srbije i Kine Aleksandru Vučiću i Si Đinpingu koji su postigli sporazum o slobodnoj trgovini, i da taj sporazum otvara velika vrata kako srpskim, tako i kineskim kompanijama iz provincije Fuijan.

Foto: Privatna arhiva

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin kazao je da je ponosan na srpsko-kinesko čelično prijateljstvo, te da su i PEAK i sve druge korporacije iz Kine dobrodošle da podele svoja znanja i iskustva u pripremi EXPO 2027 u Beogradu, imajući u vidu da je Kina organizovala izvanredan EXPO u Šangaju 2010. godine.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i rukovodstvo kompanije PEAK i Triglav osiguranja poželeli su našim sportistima puno uspeha i medalja na predstojećoj Olimpijadi u Parizu.

Autor: P. J.