AKTUELNO

Ministar Darko Glišić koji je i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke kazao je za TV Happy da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" na izborima održanim 2. juna ostvarila ubedljivu pobedu i trijumf.

On je istakao i da je nedvosmisleno pokazano da građani apsolutno podržavaju ono što radi državno rukovodstvo i da daju podršku ljudima koji se nalaze u timu šefa države Aleksandra Vučića.

Govoreći o samim izborima, naglasio je da je "sve bilo čisto" i da priče o izbornoj krađi ne odgovaraju realnosti.

Glišić je naveo i da je lista oko SNS ostvarila pobedu u 14 gradova.

- U 12 gradova pobeda je apsolutna, u dva grada nedostaje po jedan mandat za formiranje većine, ali ćemo je imati ulaskom u koaliciju sa drugim listama - naveo je on.

Govoreći o gradskim opštinama, kazao je da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" od 23 pobedila u 21, dok je u dve bila drugoplasirana.

Kad je reč o Vračaru, kazao je da će većina biti oformljena sa koalicionim partnerima, ali da će lista okupljena oko SNS svuda, i tamo gde ima apsolutnu većinu, pozvati sve liste koje su prešle cenzus na razgovor.

- Na njima je da odluče da li žele da rade u interesu građana, da li žele da budu populisti, ili poput Save Manojlovića ili ostalih demagoga širom Srbije, da mlate praznu slamu, da pozivaju na nasilje - rekao je Glišić.

Autor: