AKTUELNO

Bošnjaci iz BiH potpuno gube kompas. Sad su umislili da Nemačka i nemački mediji vode kampanju protiv njih od momenta kada su Srbija i EU uz prisustvo kancelara Olafa Šolca potpisali sporazum o strateškim sirovinama!

Pa tako portal "Stav" piše da ”Deutsche Welle” je 18. 7. 2024. objavio tekst ”Islamistische Tendenzen auf dem Westbalkan” (Islamističke tendencije na Zapadnom Balkanu), pozivajući se na analizu Karstena Dümmela, koji predstavlja uradak naručen i pripremljen, ne kako bi se stručno obradila neka aktuelna tema, već kako bi se targetirali muslimani u Bosni i Hercegovini, odnosno Bošnjaci, te kako bi im se napravila politička šteta.

Oni dodaju da najkraći put za nanošenje štete Bošnjacima je onaj koji vodi pričom o ”islamizaciji” i pretnji koju muslimani iz Bosne predstavljaju za Evropu. Ratni zločinac Radovan Karadžić je o tome svjedočio: ”Jasno su nam (iz Evrope, op. a.) na koktelima i ručkovima rekli: ‘To je gospodo zato što mi nećemo da prihvatimo postojanje islamske države u Evropi’, što će reći da smo mi žrtvovani da ne bi bilo te države nego da bi bila mešovita, a da mi svoje živote i živote naših generacija trošimo na neutralizaciju islama, da Evropa bude zajednica sretnih kršćanskih naroda dok joj mi čuvamo zidine kao oklop neke prlјave vode, koji i ne postoji ni za šta drugo nego da neutralizira islam.”

Autor: Dubravka Bošković