Gulaš je ručak koji svi vole, pa sada napravite malo modifikovanu verziju proverenog jela sa svinjskim mesom i kromirom.
Gulaš je specijalitet sa mesom koje se dugo dinsta u saftu. Obično se služi sa testeninom, barenim ili pire krompirom. To je omiljeno kuvano jelo, a sada ga pripremite samo malo drugačije. Poznato je da je meso mekano kao duša jer se dugo dinsta i zbog toga mnogi vole da ga jedu.
Sastojci: 500 g svinjskog mesa, 1,5 kg krompira, 2 crna luka, 1 šargarepa, 500 ml vode, 50 g putera, 5 čenova belog luka.
Priprema: Meso isecite na kockice, kao i krompir i luk, a šargarepu izrendajte. Propržite meso, pa dodajte crni luk. Pržite još nekih 5 minuta, pa dodajte šargarepu i još 5 minuta pržite. Zatim dodajte krompir i nalijte vodom i stavite puter. Poklopite i kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga dodajte so, biber i mlevenu papriku po ukusu, kao i seckani beli luk. Ponovo poklopite i kuvajte još 15 minuta.
Autor: Z.L.