Prste da poližete!
Sastojci (za 4 osobe)
600 g junećeg filea
biber
1 supena kašika ulja
2 glavice različitih salata
1 supena kašika senfa
30 ml balzamiko sirćeta
500 g mladih obarenih krompira
10 g putera
10 g mirođije
Način pripreme
Mlade krompire očistiti i skuvati u vreloj vodi. Kuvane krompire ocediti i sotirati na puteru uz dodatak mirođije.
Juneći file iseći na komade debljine 2 cm, začiniti i ispeći sa obe strane.
Zelenu salatu oprati i rasporediti po dnu velikog tanjira. Salatu preliti dresingom od senfa, balzamiko sirćeta i soli uz dodatak vode. U sredinu tanjira sipati sotiran mladi krompir.
Gotove bifteke iseći na trake i poređati po salati. Dekorisati i služiti toplo.
Napomena: Mirđija je aromatična biljka čiji se listovi i plodovi često koriste kao začin u kulinarstvu. Sitno seckani listići dobro se slažu sa jogurtom, kiselom pavlakom ili kremastim sirevima. Sos od mirođije obično se služi uz bareno meso i krompire.
Vreme pripreme: 30 minuta
Autor: Aleksandra Aras