AKTUELNO

Prste da poližete!

Sastojci (za 4 osobe)

600 g junećeg filea

biber

1 supena kašika ulja

2 glavice različitih salata

1 supena kašika senfa

30 ml balzamiko sirćeta

500 g mladih obarenih krompira

10 g putera

10 g mirođije

Način pripreme

Mlade krompire očistiti i skuvati u vreloj vodi. Kuvane krompire ocediti i sotirati na puteru uz dodatak mirođije.

Juneći file iseći na komade de­bljine 2 cm, začiniti i ispeći sa obe strane.

Zelenu salatu oprati i rasporediti po dnu velikog tanjira. Salatu preliti dresingom od senfa, balzamiko sirćeta i soli uz dodatak vode. U sredinu tanjira sipati sotiran mladi krompir.

Gotove bifteke iseći na trake i poređati po salati. Dekorisati i služiti toplo.

Napomena: Mirđija je aromatična biljka čiji se listovi i plodovi često koriste kao za­čin u kulinarstvu. Sitno seckani listići dobro se slažu sa jogurtom, kiselom pavlakom ili kremastim sirevima. Sos od mirođije obično se služi uz bareno meso i krompire.

Vreme pripreme: 30 minuta

Autor: Aleksandra Aras