AKTUELNO

Pre više od četiri godine, princ Hari (39) i njegova supruga, Megan Markl (42) napustili su kraljevske dužnosti i odselili se iz Velike Britanije.

Najpre su dom pronašli u Kanadi ali, nakon što su im mediji svakodnevno pratili pa se javno saznala njihova adresa, avionom su pobegli iz Kanade u Ameriku i to usred pandemije koronavirusa.

Četvoročlana porodica skrasila se u Montekitu u Kaliforniji, a britanski mediji tvrde da bi ipak mogli da se vrate u Harijevu rodnu zemlju. Navodno, ponovno razmišljaju o "starom planu" da žive na dve lokacije, malo u Americi, malo u Velikoj Britaniji.

Razlog zbog kog Hari razmišlja o kupovini kuće na rodnoj grudi je jer nema gde da spava kad dođe u London. Situacija je takva od prošle godine, otkako je njegov otac, kralj Čarls III naredio deložaciju sina i snajke iz vikendice "Frogmor Kotidž", koja se nalazi na imanju Vindszor, a proterao ih je nedugo nakon objavljivanja memoara "Rezerva", u kojem je Hari objavio šokantne tvrdnje o kraljevskoj porodici.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini (INVL)

Kuća koju bi bračni supružnici kupili poslužila bi u periodu kada bi Hari, a potencijalno i Megan i deca, dolazili u posetu Velikoj Britaniji. Bivši batler kralja Čarlsa, Grant Harold, istakao je kako je život na relaciji Velika Britanija. Amerika bila prvobitna ideja Harija i Megan. O tome su, svojevremeno, i govorili, ali nisu realizovali. Iako nikad nisu otkrili zašto, činjenica je da je, 2020. godine, svet bio paralizovan zbog pandemije pa je možda to bio razlog zašto su odustali od plana.

"Ako Hari kupi kuću u Britaniji, on i Megan će živeti jedan deo godine tu, a jedan deo u Americi, što je bila njihova originalna ideja. Pretpostavljam da to znači da bi Megan dolazila u Britaniju i da bismo ih nekoliko meseci godišnje viđali ovde", kaže Harold. Ipak, smatra da ne postoji šansa da se Megan trajno preseli u Britaniju.

"Mislim da su i otišli za Ameriku zbog toga što Megan nije želela da stalno bude u Britaniji. Verujem da bi Hari voleo da se vrati, on voli svoju zemlju, ovde je odrastao, voleo je da živi ovde i toga se sećam", istakao je batler.

Hari i Megan venčali su se u maju 2018. godine, a naredne godine dobili su svoje prvo dete, sina Arčija, a dve godine kasnije i ćerku Lilibet Dajanu.

Autor: Milica Krasić