AKTUELNO

Princ Vilijam prisustvao je danas Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a društvo mu je pravio danski kralj Frederik X i njegova ćerka Žozefina.

Tokom utakmice između Engleske i Danske, nije uočen više niko iz britanske kraljevske porodice, pa izgleda da je ovog puta Vilijam došao sam.

Na fotografijama se može primetiti da je princ veoma lepo raspoložen i da se dobro provodi u društvu danskog kralja, verovatno praveći šale jer navijaju za protivničke klubove.

Naime, utakmica se održala pet dana nakon proslave službenog rođendana kralja Čarlsa III i objave njegove supruge, Kejt Midlton, da se vraća svojim službenim dužnostima. Da će ovoj utakmici prisustvovati, princ Vilijam najavio je još 12. juna, a preneo je Daily Mail.

Foto: Tanjug AP/Thanassis Stavrakis

Dan nakon utakmice, 21. juna, princ Vilijam će proslaviti svoj 42. rođendan.

Podsetimo, princ Vilijam poznat je kao pasionirani ljubitelj fudbala, te je kad god mu se ukazala prilika, posetio neku od utakmica. Kako je 14. juna počelo Evropsko prvenstvo u fudbalu, rešio je da iskoristi priliku i bodri reprezentaciju Engleske.

Inače, britanski princ Lui Artur Čarls imao je zanimljiv savet za članove engleske fudbalske reprezentacije pred put na Evropsko prvenstvo u Nemačku.

Juče sam bio na školskoj trci sa decom i pitao sam ih: "Šta da kažem reprezentaciji Engelske danas?" Savet koji sam dobio jeste da jedete duplo više nego inače - rekao je princ Vilijam u razgovoru sa fudbalerima u Sent Džordž parku.

Foto: Tanjug AP/Themba Hadebe

Poručio je: "Nakon toga imao sam viziju vas kako trčite okolo sa velikim stomacima i u bolovima, pa mislim da savet mog mlađeg sina treba da prihvatite sa malo rezerve".

Autor: Marija Radić