AKTUELNO

Dok bi većina nas bila srećna sa vaučerom ili parom papuča za rođendan, princ Vilijam je navikao na finije stvari u životu.

To uključuje i poklon vredan 8 miliona funti (9.459.400 eura) koji mu je dala njegova baka, pokojna kraljica Elizabeta II, pre 10 godina da obeleži njegovo 32. putovanje oko sunca.Princ od Velsa danas puni 42 godine i proveo ga je sa svojom suprugom, Kejt Midlton i njihovo troje dece.

Povodom ovog posebnog dana, Kejt je podelila sliku Vilijama i njihovog divnog malog trojca na izletu na plaži dok su skakali sa peščane dine. Veseli snimak prikazuje princa Džordža (10), princezu Šarlot (9) i princa Luisa (6) koji se drže za ruke dok skaču. Pored objave, Kejt je napisala dirljivu koja glasi: "Srećan rođendan tata, svi te mnogo volimo!"

Naime, kako je preneo "The Sun", ogromnu sumu novca, od preko 9 miliona, pokojna kraljica svom unuku poklonila je u vidu helikoptera, da mu se nađe ako mu zatreba u slobodno vreme. Ova luksuzna letelica ima skupa kožna sedišta i dovoljno mesta za sedam putnika.

Nakon što je napustio operativne dužnosti u Oružanim snagama, princ Vilijam se preobučio da postane pilot vazdušne ambulante i, 2015. godine, radio je u vazdušnoj ambulanti Istočne Anglije. Januara meseca, dve godine kasnije, Kensingtonska palata objavila je da prekida svoje dužnosti i u vazdušnoj ambulanti.

Podsetimo, pored Kejt Midlton, princu Vilijamu rođendan je čestitao i njegov otac, Kralj Čarls koji je jutros podelio divnu fotografiju bebe Vilijama koji mu sedi u krilu, a pored koje je ostavljena dirljiva poruka: "Srećan rođendan princu od Velsa!"

Autor: Milica Krasić