AKTUELNO

Devojčica (11), koja je brutalno ubijena u Grčkoj, juče je sahranjena u svom rodnom gradu. Za ubistvo se sumnjiči njen rođak (37), navodno stric, koji je priveden dan nakon zločina i koji je priznao ubistvo.

Malu Vasiliki je juče na večni počinak ispratilo na stotine ljudi, među kojima njeni drugari iz škole, koji nisu mogli da zadrže suze. Neutešni rođaci nosili su beli kovčeg od kuće gde je devojčica živela do crkve Svetog Atanasiosa.

"Neka moja devojčica nađe pravdu. Moja devojčica nije zaslužila ovo mučenje. Želim da kažem svim majkama na svetu da vode računa o svojim devojčicama. Ne dozvolite da im se desi ono što se meni desilo", rekla je Vasilikina majka u suzama na sahrani.

Devojčica je nestala u nedelju uveče, a roditelji su oko 3 sata ujutru prijavili njen nestanak. Beživotno telo malene sa ubodnim ranama pronađeno je u ponedeljak u jednoj njivi, a policija je brzo privela osumnjičenog, njenog rođaka koji je devojčicu ubio jer nije želela da ima seksualne odnose sa njim.

U pitanju je muškarac koji je ranije osuđivan zbog silovanja maloletnog deteta i koji je pušten iz zatvora do odluke Apelacionog suda. On je 2020. godine osuđen na devet godina zatvora jer je 2017. silovao 14-godišnje dete, navodno rođaku oca ubijene Vasiliki.

Roditelji su u suzama govorili za medije i pitali vlasti zašto su dozvolile da osuđeni silovatelj bude na slobodi.

Foto: Foto/Amber Alert Hellas, Društvene mreže, Tanjug AP/Thanassis Stavrakis

Podsetimo, sigurnosne kamere su snimile kako devojčica u nedelju oko 20 časova ulazi u automobil svog strica. Prema njegovom priznanju, on je Vasiliki ranije tokom dana video u pekari i predložio joj da se zajedno prošetaju, na šta je devojčica priznala. Obećao joj je da će je pokupiti kolima i dete je ušlo u njegovo vozilo, ne sluteći šta je čeka.

Nedugo nakon što su krenuli, rođak je pokušao da je siluje. Devojčica se branila i zapretila da će sve reći roditeljima. Tada je osumnjičeni zgrabio šrafciger i izbo dete.

Prema nalazima obdukcije, šrafciger je detetu zario u srce i više puta u leđa. Njeno beživotno telo je potom bacio i otišao kući. Ujutru je otišao na posao, a potom je tešio roditelje male Vasiliki koji su verovali da je devojčica oteta. Kada je policija, na osnovu snimaka prepoznala da vozilo u koje je Vasiliki ušla, pripada osumnjičenom, on je odmah uhapšen.

Juče uoči sahrane, nepoznate osobe su zapalile kuću osumnjičenog. Srećom u kući nije bilo nikog, jer su njegovi najbliži napustili ranije selo, strahujući od osvete.

Autor: Marija Radić