AKTUELNO

Devojčica (11), koja je svirepo ubijena u Grčkoj, sahranjena je juče u rodnom selu, a prizori sa sahrane kidaju dušu.

Malu Vasiliku, za čije ubistvo se sumnjiči njen rođak (37), na večni počinak ispratilo je više stotina ljudi.

Rođaci ubijene devojčice su beli kovčeg sa njenim telom nosili od njene kuće do crkve Svetog Anastasiosa gde je služeno opelo.

U tužnoj povorci bili su i njeni drugari iz škole i profesori, koji nisu mogli da zaustave suze. Reči njene nastavnice prilikom oproštaja kidale su dušu.

"Znala si da dođeš do mene i kažeš mi: 'Nastavniče, da li da postanem lekar kad porastem?'. Rekao sam ti 'da'. Onda bi došla posle nekoliko dana i rekla mi da si se predomislila, da bi volela da budeš nastavnica. Rekao sam ti: 'Budi, moja Vasiliki'", ispričala je u suzama gospođa Zevla.

Vasiliki je bila srećno dete, puno planova, a njen život je stao u trenu. Nju je ubio rođak, jer je odbila da ima odnose sa njim i pripretila je da će ga tužiti roditeljima. Iz besa joj je zario šrafciger u srce, a njeno telo potom bacio u njivu.

Tokom sahrane odjekivala je kuknjava, a reči majke sve su zaledile.

"Neka moja devojčica nađe pravdu. Moja devojčica nije zaslužila ovo mučenje. Želim da kažem svim majkama na svetu da vode računa o svojim devojčicama. Ne dozvolite da im se desi ono što se meni desilo", rekla je Vasilikina majka u suzama na sahrani.

Nakon opela na desetine belih balona pušteno je da poleti iznad crkve, a kada su unosili telo, odjeknuo je aplauz u čast ubijene devojčice.

Podsetimo, juče uoči sahrane nepoznate osobe zapalile su kuću osumnjičenog za ubistvo male Vasiliki. Srećom, u kući nije bilo ljudi, jer su njegovi najbliži napustili selo iz straha od osvete.

Autor: Marija Radić