AKTUELNO

Žandarm Miloš Jevremović ranjen je strelom tokom terorističkog napada ispred izraelske ambasade u Beogradu. Njemu će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručiti posebno odlikovanje.

- Bio je to uobičajen dan. Mi prolazimo kroz različite treninge i imamo razne zadatke koje moramo da ispunimo. Sve je bilo normalno dok nije došlo do incidenta. Napadač je ispalio strelu iz kese - ispričao je Jevremović za Pink i dodao:

Iz prvog puta kad mi je prišao nije izgledao sumnjivo. Pitao me je nešto vezano za muzej. Mi se uvek trudimo da ljubavno odgovorimo i pomognemo građanima što je jedan od naših zadataka. Drugi put se desilo ono što se desilo. Ja detalje ne smem da otkrivam zbog celog procesa.

Foto: TV Pink Printscreen

Jevremović je reagovao pre nego što je izvukao strelu:

Osetio sam da sam spreman, da mogu da reagujem, da mogu da postupim prema pravilima službe. I sve je ispalo kako ispalo, hvala Bogu. Moglo je svašta da bude, da eskalira

On se zahvalio i kolegama koji su tu radili i koji su vrlo profesionalno reagovali.

U tom momentu vam svašta prolazi kroz glavu, porodica...Baš je stresna situacija, ali se trudite da najbolje odradite svoj posao.

Potvrdio da se bili milimetri u pitanju.

- Situacija je bila rizična, strela je bila u arteriji, ali je operacija brzo izvedena i sve je proteklo u najboljem redu - istakao je Jevremović.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Jevremović 29. juna pogođen samostrelom u vrat dok je obezbeđivao zgradu Ambasade Izraela u Beogradu. Napad na njega izvršio je mlađi muškarac sa bradom, koji je kod sebe imao i nož. Reč je o Milošu Žujoviću poreklom iz Mladenovca kojeg su vrbovali islamisti, a ovaj akt je okarakterisan kao teroristički napad.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/MUP SRBIJE

Autor: Snežana Milovanov